Α1

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ STOIXIMAN Α1 BASKET

H A1 Βασκετ, γνωστή και ως Stoiximan Basket League λόγω της χορηγίας του Stoiximan στο πρωτάθλημα είναι η ανώτερη διοργάνωση μπάσκετ στην Ελλάδα. Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ διοργανώθηκε τη σεζόν 1927-1928 από τον ΣΕΓΑΣ και πρωταθλητής ανακυρήχθηκε ο Ηρακλής. Τα πρώτα χρόνια το πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξαγόταν σε δύο φάσεις, όπου στην πρώτη φάση πραγματοποιούνταν τοπικα πρωταθλήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι πρώτοι των τοπικών πρωταθλημάτων αγωνίζονταν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 1969 την διοργάνωση του πρωταθλήματος ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενώ από τη σεζόν 1992-1993 το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό με διοργανώτρια αρχή τον ΕΣΑΚΕ. Από την καθιέρωση της Α Εθνικής το 1963 μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Άρης έχουν αγωνιστεί ανελλιπώς σε όλα τα πρωταθληματα της κατηγορίας με 51 συμμετοχές και ακολουθεί ο ΠΑΟΚ BC με 50.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ STOIXIMAN BASKETLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης της Stoiximan Α1 μπασκετ με συνολικά 35 τίτλους στο ενεργητικό του και ακολουθούν ο Ολυμπιακός με 12 και ο Άρης με 10 τίτλους. Έξι ακόμη ομάδες έχουν ανακυρηχθεί πρωταθλητές Ελλάδας στο μπάσκετ τουλάχιστον μία φορά.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ STOIXIMAN Α1 BASKET

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις 11 από τις 14 ομάδες της Stoiximan Basketleague ανήκουν στην ΕΡΤ, η οποία θα μεταδίδει live τους 2 σημαντικότερους αγώνες κάθε αγωνιστικής. Οι εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ θα μεταδίδονται από το μπασκετικό κατάλι της COSMOTETV, Cosmotesport 4 HD.

Α1 BASKET LIVE STREAMING

Οι αγώνες που μεταδίδονται ζωντανά από τα κανάλια της ΕΡΤ, μεταδίδονται παράλληλα και σε live streaming από το WebTV της ΕΡΤ. 

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα live μεταδόσεων των αγώνων της Basket League.

 

ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.