Καλλονή

Ιστορία της Καλλονής

Η Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής, ή απλά Καλλονή, όπως είναι ευρέως γνωστή, ιδρύθηκε τον Μάιο του 1994 μετά από τη συγχώνευση των ομάδων της Καλλονής, Αρισβαίος Καλλονής και Απόλλων Δαφίων. Η αρχική έδρα της ομάδας ήταν το Δημοτικό Στάδιο Κώστας Κεντέρης στην Καλλονή χωρητικότητας 900 θέσεων. Πλέον, όμως χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης χωρητικότητας 4000 θέσεων. Οι εμφανίσεις της ομάδας είναι μπλε με άσπρο, ενώ στο σήμα της ομάδας επικρατούν το μπλε, το βυσσινί και το λευκό.

Η Καλλονή αγωνίστηκε από το 1994 έως το 2008 στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Λέσβου με εξαίρεση δύο σεζόν (1996-97 και 2002-03) που αγωνίστηκε στη Δ' Εθνική. Το 2008 προβιβάστηκε για ξανά στη Δ Εθνική και παρέμεινε στην κατηγορία για δύο σεζόν. Την σεζόν 2009-10 η Καλλονή κατετάγη 1η στον όμιλο της και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Football League 2. Καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον όμιλο της η Καλλονή προβιβάστηκε την αμέσως επόμενη χρονιά στη Football League, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2011-12, 2012-13). Τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Super League και έγινε η πρώτη ομάδα της Λέσβου που έφτασε στην υψηλότερη κατηγορία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ενώ κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία και για την επόμενη σεζόν.

 

Επιτεύγματα της ομάδας Καλλονή

Η Καλλονή κέρδισε τον πρώτο της τίτλο σε εθνικό επίπεδο το 2009 όταν κέρδισε το πρωτάθλημα του 9ου ομίλου στη Δ Εθνική. Την επόμενη σεζόν κατετάγη 2η στον όμιλο της στη Football League 2, ενώ στη Football League η καλύτερη θέση που έχει πετύχει είναι η 3η. Στη SuperLeague την πρώτη χρονιά που αγωνίστηκε κατετάγη 12η, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την παραμονή της στην κατηγορία. Στο κύπελλο Ελλάδος έχει αγωνιστεί 4 φορές μέχρι στιγμή και έχει φτάσει μέχρι και τη φάση των 32.

Τηλεοπτικές Μεταδόσεις των αγώνων της Καλλονής

Η NOVA έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League και συνεπώς και ττης Καλλονής έως το 2015. Οι αγώνες της Καλλονής, όπως και των υπόλοιπων ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδος θα μεταδίδονται από τα κανάλια της OTETV.

Καλλονή Live streaming

Η Nova μεταδίδει κάθε βδομάδα έναν αγώνα της Super League και μέσω του Web TV του novasports.gr.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις μεταδόσεις των αγώνων της Καλλονής στην Ελλάδα.

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.