Κύπελλο Γαλλίας

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ

Το Κύπελλο Γαλλίας, γνωστό και ως Κύπελλο Τσάρλ Σιμόν διοργανώνεται από το 1917 από τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Στό Κύπελλο Γαλλίας λαμβάνουν μέρος οι επαγγελματικές και οι ερασιτεχνικές ομάδες τόσο της Γαλλίας και όσο και των Γαλλικών Υπερπόντιων Διαμερισμάτων. Στη διοργάνωση του 2013-2014 λαμβάνουν μέρος συνολικά 7.656 ομάδες.

Η διοργάνωση διεξάγεται σε 14 γύρους, όπου στους 6 πρώτους γύρους συμμετέχουν μόνο οι ερασιτεχνικές ομάδες και οι αγώνες διεξάγονται σε τοπικό επίπεδο. Από τον 7ο γύρο, όπου μπαίνουν στην διοργάνωση και οι επαγγελματικές ομάδες, τα ζευγάρια των αγώνων ορίζονται με κλήρωση χωρίς να λαβάνονται υπόψιν γεωγραφικά κριτήρια. Σε περίπτωση που το ζευγάρι του αγώνα απέχει τουλάχιστον δύο κατηγορίες, τότε ο αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας της μικρότερης κατηγορίας. Σε όλους τους γύρους οι αγώνες είναι μονοί (νοκ άουτ) και από τη σεζόν 1968-1969 σε περίπτωση ισοπαλίας ο αγώνας συνεχίζει σε παράταση και στα πέναλντι εφόσον χρειαστεί (σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις όπου γινόταν επαναληπτικός αγώνας). Ο Κυπελλούχος Γαλλίας προκρίνεται απευθείας στο Europa League και σε περίπτωση που έχει προκριθεί στο Champions League από το Πρωτάθλημα, τότε προκρίνεται ο φιναλίστ του τελικού. Αν και ο φιναλίστ έχει πάρει την πρόκριση για το Champions League από το πρωτάθλημα τότε προκρίνεται στο Europa League η 5η βαθμολογικά ομάδα του πρωταθλήματος.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

Συνολικά 32 ομάδες έχουν κερδίσει το Κύπελλο Γαλλίας στα 96 χρόνια διοργάνωσης του. Πολυνίκης της διοργάνωσης είναι η Μαρσειγ με 10 νίκες, η οποία κατέχει και το ρεκόρ περισσότερων συμμετοχών στον τελικό της διοργάνωσης (18). Η Παρί Σεν Ζερμέν ακολουθεί με 8 νίκες και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σεν Ετιέν με 6 νίκες στο Κύπελλο Γαλλίας. Ο τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας διεξάγεται στο Stade de Paris και από το 1927 η απονομή του Κυπέλλου γίνεται από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η Κυπελλούχος Γαλλίας κρατάει το Κύπελλο στην έδρα της για ένα χρόνο.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ

H OTETV έχει για ακόμη μία χρονιά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Γαλλίας και μεταδίδει ζωντανά τους σημαντικότερους αγώνες της διοργάνωσης μέσα από τα κανάλια της (και σε HD). Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων του Κυπέλλου Γαλλίας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΑΛΛΙΑΣ LIVE STREAMING

Oι περισσότεροι αγώνες του Γαλλικού Κυπέλλου μεταδίδονται σε live streaming από το Stoiximan, τη Bet365, τη Sportingbet και τη Vistabet.

 

 

ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.