Κύπελλο Ισπανίας

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Το Κύπελλο Ισπανίας (Copa del Rey) είναι η δεύτερη σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά το πρωτάθλημα (La Liga). Το 1903 ξεκίνησε επίσημα η διοργάνωση του Κυπέλλου Ισπανίας, το οποίο ήταν και η ανώτατη ποδοσφαιρική διοργάνωση μέχρι το 1929 οπότε και ξεκινησε η διοργάνωση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ισπανίας έχουν οι ομάδες της Primera Division, της Segunda Division (Segunda A), 23 ομάδες της τρίτης κατηγορίας (Segunda B) και οι πρωταθλητές κάθε γκρουπ της τέταρτης κατηγορίας (εκτός και αν πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα κάποιας ομάδας που ήδη παίνρει μέρος, οπότε και προκρίνεται η δεύτερη ομάδα). Συνολικά στο Κύπελλο Ισπανίας αγωνίζονται 83 ομάδες. Στον πρώτο γύρο του κυπέλλου Ισπανίας συμμετέχουν οι ομάδες της τρίτης και της τέταρτης κατηγορίας, στον δεύτερο γύρο μπαίνουν η ομάδες της Β κατηγορίας (Segunda Division) και στον γύρο των 32 εισέρχονται και οι ομάδες της Primera Division. Η κυπελλούχος ομάδα παίρνει αυτόματα μέρος στο Supercopa Ισπανίας και στο Europa League.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ COPA DEL REY

Πολυνίκης του Κυπέλλου Ισπανίας είναι η Μπαρτσελόνα με συνολικά 26 νίκες και ακολουθούν οι Αθλέτικ Μπιλμπάο με 23 νίκες και η Ρεάλ Μαδρίτης με 19 νικες. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να κρατήσου το αυθεντικό τρόπαιο σε περίπτωση που κερδίσουν το κύπελλο Ισπανίας 3 συνεχόμενες φορές ή 5 φορές συνολικά ή σε ειδικές περιπτώσεις. Η Μπαρτσελόνα έχει κρατήσει τέσσερα αυθεντικά κύπελλα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο 3 και η Ρεάλ Μαδρίτης 1. Το 2010 η Σεβίλλη που είχε κατακτήσει το κύπελλο εκείνη τη χρονιά ζήτησε και κράτησε το κύπελλο προς τιμήν της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ LIVE | ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Οι τρεις σημαντικότεροι αγώνες του Κυπέλλου Ισπανίας κάθε εβδομάδα θα μεταδίδονται φέτος από τα κανάλια της ΕΡΤ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ LIVE STREAMING

Οι σημαντικότεροι αγώνες κάθε φάσης του Κυπέλλου Ισπανίας θα μεταδίδονται και σε live streaming από τους bookmakers Stoiximan, Vistabet και Sportingbet αλλά και από το WebTV της ΕΡΤ.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων των επόμενων ποδοσφαιρικών αγώνων του Κυπέλλου Ισπανίας.

 

ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.