Λυών

Η Ιστορία της Λυών

Το 1899 ιδρύθηκε στην πόλη Λυών η ομάδα Lyon Olympique Universitaire. Το 1950 και κατόπιν διενέξεων για τη συνύπαρξη επαγγελματιών και ερασιτεχνών παικτών δημιουργήθηκε η ομάδα Ολιμπίκ Λυών, η οποία θεωρεί αυτή τη χρονολογία ως έτος ίδρυσης της (και όχι το 1899). Έδρα της Λυών είναι το Stade de Gerland χωρητικότητας 41.000 θεατών και τα χρώματα της ομάδας είναι λευκό, κόκκινο και μπλε, ενώ η βασική εμφάνιση της ομάδας είναι λευκή με κόκκινες και μπλε λεπτομέρειες. Το παρατσούκλι της Λυών είναι Les Gones, δηλαδή Τα Παιδιά στην τοπική διάλεκτο. Ιστορικά η Λυών έχει μεγάλη αντιπαλότητα με τη Σεν Ετιέν και τη Μαρσέιγ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μεγάλη αντιπαλότητα και με τις άλλες μεγάλες ομάδες  Από τις αρχές τις δεκαετίας του 2000 η Λυών περνάει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

 

Επιτεύγματα της Λυών

Η Λυών έχει κερδίσει επτά συνεχόμενες φορές το γαλλικό πρωτάθλημα (2001-02 έως 2007-08), πέντε φορές το Κύπελλο Γαλλίας, μία φορά το Λιγκ Καπ και οκτώ φορές το γαλλικό SuperCup. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Λυών είχε τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της την περίοδο 2009-10, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, όπου ηττήθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της Λυών

Επιλεγμένοι αγώνες της Ligue 1 μεταδίδονται κάθε εβδομάδα από τα αθλητικά κανάλια της Nova, οπότε είναι πολύ πιθανό να πετύχετε και αγώνα της Λυών στην TV. Τα δικαιώματα για το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ Γαλλίας ανήκουν στην πλατφόρμα της OTETV, η οποία μεταδίδει σίγουρα τους αγώνες των κορυφαίων ομάδων, ενώ και τα δικαιώματα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας στο Champions League ανήκουν στην OTETV. H ΕΡΤ έχει δικαίωμα παράλληλης μετάδοσης για έναν αγώνα της Τετάρτης.

Live streaming των αγώνων της Λυών

Οι εθνικοί αγώνες της Λυών, όπως και οι περισσότεροι αγώνες της Ligue 1, του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ Γαλλίας μεταδίδονται σε live streaming από το Stoiximan, τη Bet365, τη Sportingbet και τη Vistabet

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τηλεοπτικών και Live streaming μεταδόσεων των αγώνων της Λυών.

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.