Μπορούσια Γκλάντμπαχ

Η Ιστορία της Μπορούσια Γκλάντμπαχ

Η Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ή απλά Γκλάντμπαχ, ιδρύθηκε το 1900 και από το 2004 έδρα της είναι το γήπεδο Μπορούσια Παρκ χωρητικότητας 54 χιλιάδων θεατών. Τη σεζόν 1965-66 η Γκλάντμπαχ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην νεοσύστατη τότε Bundesliga και ακολούθησε μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία της, κατά την οποία η Γκλάντμπαχ κέρδισε 5 πρωταθλήματα τη δεκαετία του 1970. Την ίδια περίοδο η ομάδα απέκτησε και το ψευδώνυμο "Πουλάρια" λόγω του νεαρού της ηλικίας των παικτών της αλλά και του επιθετικού στυλ παιξίματος που είχαν. Αν και η χρυσή εποχή της Γκλάντμπαχ δεν συνεχίστηκε και την δεκαετία του 1980, η ομάδα συνέχισε να αγωνίζεται στη Bundesliga έως το 1999, όταν και υποβιβάστηκε στην Bundesliga 2 όπου παρέμεινε έως το 2001. Μετά από τον νέο υποβιβασμό τους στη Β κατηγορία το 2007, τα Πουλάρια επέστρεψαν το 2008 στην Bundesliga και έκτοτε φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα, κατακτώντας υψηλές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Τα Επιτεύγματα της Γκλάντμπαχ

H Μπορούσια Γκλάντμπαχ έχει κερδίσει 5 φορές το πρωτάθλημα της Bundesliga (1970, 1971, 1975, 1976, 1977), γεγονός που της δίνει το δικαίωμα να φέρει στο σήμα της δύο χρυσά αστέρια. Επιπλέον, η Γκλάντμπαχ έχει κερδίσει τρεις φορές το Κύπελλο Γερμανίας και μία φορά το γερμανικό SuperCup. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Μπορούσια Γκλάντμπαχ κατέκτησε τη 2η θέση στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1977, χάνοντας στον τελικό από τη Λίβερπουλ με 3-1. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ευρώπη στο Διηπειρωτικό, γιατί η Λίβερπουλ αρνήθηκε να συμμετάσχει και ηττήθηκε 5-2 από την Μπόκα Τζούνιορς. Η Γκλάντμπαχ κέρδισε και δύο φορές το UEFA Cup (1974-75, 1978-79).

Τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της Γκλάντμπαχ

Οι αγώνες της Μπορούσια Γκλάντμπαχ για τη Bundesliga και το Κύπελλο Γερμανίας μεταδίδονται ζωντανά από τα κανάλια της OTETV. Η συνδρομητική πλατφόρμα κατέχει από φέτος και τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Champions League, με εξαίρεση έναν αγώνα της Τετάρτης που μεταδίδεται παράλληλα από την ΕΡΤ.

Live streaming των αγώνων της Μπορούσια Γκλάντμπαχ

Οι εθνικοί αγώνες της Μπορούσια Γκλάντμπαχ, όπως και οι υπόλοιποι αγώνες της Bundesliga μεταδίδονται σε live streaming από το Stoiximan, τη Bet365, τη Sportingbet και τη Vistabet. Για τους αγώνες της ομάδας στο Europa League μπορείτε να τους δείτε ζωντανά από τον ANT1 WebTV αν ο αγώνας της Μπορούσια Γκλάντμπαχ μεταδίδεται από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τηλεοπτικών και Live streaming μεταδόσεων των αγώνων της Μπορούσια Γκλάντμπαχ.

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.