Ντιναμό Κιέβου

Η ιστορία της Ντιναμό Κιέβου

Η Ντιναμό Κιέβου ιδρύθηκε στις 13 Μάιου 1927 και αποτελεί αναμφίβολα το καμάρι της χώρας ως ανεξάρτητο κράτος απ’ τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης. H Δυναμό Κιέβου δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία της από την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος, που αγωνίζεται, ούτε επί Σοβιετικής Ένωσης, ούτε επί Ουκρανίας. Οι παραδοσιακές εμφανίσεις της είναι οι λευκές με λίγο μπλε. Το γήπεδό της είναι το Ολιμπίσκι χωρητικότητας 71.000 θέσεων. Η ομάδα της Ντιναμό υπήρξε η βάση για την ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και για την Εθνική Ομάδα της Ουκρανίας τις δεκαετίες 1990 και 2000. Την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης η Ντιναμό είχε μεγάλη αντιπαλότητα με την τότε υπερδύναμη Σπαρτάκ Μόσχας και τα μεταξύ τους ντέρμπι ήταν ίσως οι πιο σημαντικοί και ενδιαφέροντες αγώνες στο πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα Ουκρανίας η Ντιναμό έχει μεγάλη αντιπαλότητα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία ανταγωνίζεται συχνά για τους μεγάλους τίτλους.

Τα επιτεύγματά της Δυναμό Κιέβου

Η Δυναμό Κιέβου υπήρξε μία από της σημαντικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ την ίδια θέση κατέχει και σήμερα στην Ουκρανία, έχοντας μεγάλο αριθμό τροπαίων και από τις δύο χώρες και όχι μόνο.  Η Ντιναμό Κιέβου έχει κατακτήσει 13 φορές το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης και άλλες τόσες το πρωτάθλημα Ουκρανίας, με τα πρωταθλήματα των ετών 1993-2001 να είναι συνεχόμενα. Επί Σοβιετικής Ένωσης κέρδισε εννιά κύπελλα και τρία Σούπερ καπ και δέκα κύπελλα και πέντε Σούπερ Καπ στο Ουκρανικό ποδόσφαιρο. Δύο φορές έχει πανηγυρίσει το UEFA Cup Winners’ Cup το 1975 και το 1986 και μία φορά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 1975.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της Δυναμό Κιέβου

Προς το παρόν δεν υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ουκρανίας, αλλά οι υποχρεώσεις της Ντιναμό στο Champions League θα μεταδίδονται από τα αθλητικά κανάλια της OTETV, ενώ η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα παράλληλης μετάδοσης ενός αγώνα της Τετάρτης, οπότε μπορεί να δούμε και αγώνα της Ντιναμό Κιέβου στην κρατική τηλεόραση.

Live streaming των αγώνων της Ντιναμό Κιέβου

Επιλεγμένοι αγώνες της Premier League ουκρανίας μεταδίδονται με νόμιμο live streaming από το Stoiximan και τη Bet365. Επιλεγμένοι αγώνες του Κυπέλλου Ουκρανίας μεταδίδονται σε live streaming από τους bookmakers Stoiximan, Vistabet, Bet 365 και Sportingbet.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ζωντανών τηλεοπτικών και νόμιμων Live streaming μεταδόσεων των αγώνων της Δυναμό Κιέβου.

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.