Ξάνθη

Ιστορία της Ξάθνης

H Ξάνθη ή Π.Α.Ε. Ξάνθη Αθλητικός Όμιλος, οπως είναι η επίσημη ονομασία της ιδρύθηκε το 1967 από τη συγχώνευση δύο ομάδων της Ξάνθης (Ασπίδα και Ορφέας). To 1991 η ομάδα της Ξάνθης έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των ομαδικών αθλημάτων στην Ελλάδα που απέκτησε χορηγό μάλιστα πήρε και το όνομα του χορηγού (Skoda), το οποίο διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Οι εμφανίσεις της φέρουν κόκκινο και άσπρο χρώμα και έδρα της είναι το Ξάνθη Arena των περίπου 9.000 θέσεων. Πρόκειται για μια απ’ τις επιτυχημένες ομάδες της Επαρχίας με συνεχή και διαρκή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία της Ελλάδας. Η Ξάνθη αγωνίστηκε στην τότε Β΄Εθνική από το 1967 έως και το 1985, οπότε και υποβιβάστηκε στη Γ Εθνική, όπου παρέμεινε μόνο για μία σεζόν. Το 1989 η Ξάνθης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α Εθνική, στην οποία συμμετέχει ανελλιπώς από εκείνη τη χρονιά.

 

Επιτεύγματα της Ξάνθη

Η βασίλισσα της Θράκης δεν έχει κατακτήσει ποτέ κάποιον τίτλο και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία το 1989. Η υψηλότερη της θέση στα μεγάλα σαλόνια ήταν το 2004-05 όταν και τερμάτισε τέταρτη, ενώ αγωνίστηκε τρεις φορές στο ΟΥΕΦΑ, όταν και αποκλείστηκε και τις τρεις στον πρώτο γύρο από τις Λάτσιο (2002-03), Μίντλεσμπρο (2005-06) και Ντιναμό Βουκουρεστίου (2006-07). Τη σεζόν 2013-2014 αγωνίστηκε για ακόμη μία φορά στο Europa League και κέρδισε στον β προκριματικό γύρο την αγγλική Λίνφιλντ και στον γ΄προκριματικό γύρο ηττήθηκε από τη βελγική Σταντάρ.

Τηλεοπτικές Μεταδόσεις των αγώνων της Ξάνθη

Η NOVA έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League και συνεπώς και της Ξάνθης έως το 2018. Οι αγώνες της Ξάνθης για το Κύπελλο Ελλάδος θα μεταδίδονται από τα κανάλια της OTETV.

Ξάνθη Live streaming

Η Nova μεταδίδει κάθε βδομάδα έναν αγώνα της Super League και μέσω του Web TV του novasports.gr.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις μεταδόσεις των αγώνων της Ξάνθης στην Ελλάδα.

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.