ΠΑΟΚ BC

Η ιστορία του ΠΑΟΚ BC

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ BC ιδρύθηκε το 1928 και 31 χρόνια αργότερα, το 1959 κέρδισε τον πρώτο του τίτλο - το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και ταυτόχρονα κέρδισε και την πρώτη του συμμετοχή στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τέσσερα χρόνια αργότερα το ελληνικό μπάσκετ αναδιοργανώθηκε και έγινε επαγγελματικό. Ο ΠΑΟΚ BC οδηγήθηκε στη 2η κατηγορία του πρωταθλήματος αλλά κέρδισε την πρόκριση στην Α1 μπάσκετ μέσα σε ένα χρόνο. Αν και οι τίτλοι που έχει συγκεντρώσει ο ΠΑΟΚ BC όλα αυτά τα χρόνια είναι περιορισμένοι στον αριθμό, θεωρείται μία από τις κορυφαίες ομάδες μπάσκετ της Α1 Εθνικής, στην οποία έχουν αγωνιστεί σημαντικοί Έλληνες και ξένοι παίκτες.

Το πλήρες όνομα του ΠΑΟΚ BC είναι Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών, αν και είναι ευρύτερα γνωστός σε όλη την Ελλάδα ως ο Δικέφαλος του Βορρά. Τα χρώματα του ΠΑΟΚ BC είναι το μαύρο - άσπρο. Η έδρα του μπασκετικού ΠΑΟΚ είναι το Paok Sports Arena γνωστό και ως παλατάκι.

Τα επιτεύγματά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 2 φορές το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ (1959, 1992) και 3 φορές το Κύπελλο Μπάσκετ (1984, 1985, 1999). Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει κατακτήσει μία φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων (1991) και μία φορά το κύπελλο Κόρατς (1994).

Τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων του ΠΑΟΚ BC

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ BC για τους εντός έδρας αγώνες στην Α1 μπάσκετ ανήκουν στα αθλητικά κανάλια της Nova, όπως και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις περισσότερες από τις ομάδες της BasketLeague ΟΠΑΠ. Και τα προημιτελικά του κυπελλου μπάσκετ θα μεταδοθούν φέτος από το  Novasports. Επιπλέον, στα κανάλια OTEsport οι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά θα μπορέσουν να δουν φέτος και τους εντός και εκτός έδρας αγώνες της ομάδας τους για το Eurocup.

ΠΑΟΚ BC LIVE STREAMING

Προς το παρόν δεν υπάρχει live streaming μετάδοση για τους εθνικούς αγώνες του Δικέφαλου του Βορρά. Αν αλλάξει κάτι κατά τη διάρκεια της σεζόν θα σας ενημερώσουμε στο Olalive.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για τις live μεταδόσεις αγώνων του ΠΑΟΚ BC.

 

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.