Πανιώνιος

Ιστορία του Πανιώνιου

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανιωνίου ιδρύθηκε στη Σμύρνη το 1895 και υπήρξε μία από τις σημαντικότερες ομάδες της πόλης μέχρι το 1922. Μετά την καταστροφή της Σμύρνης, ο Πανιώνιος ανασυστάθηκε στην Αθήνα σε μικρό χρονικό διάστημα και έλαβε μέρος σε τοπικά πρωταθλήματα. Το 1924 υπήρξε μια από τις πρώτες ομάδες που έγινε μέλος στη νεοϊδρυθείσα τότε ΕΠΣΑ, αλλά η έλλειψη γηπέδου τα επόμενα χρόνια έγινε αιτία να παρηκμάσει η ομάδα. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου δημιουργήθηκε ξανά το 1940 ενόψει της δημιουργίας του Σταδίου Νέας Σμύρνης. Μεταπολεμικά ο Πανιώνιος είχε πολύ καλή παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα και το 1959-60 ήταν μία από τις 16 ομάδες που συγκρότησαν την Α Εθνική Κατηγορία.

Από το 1960 έως το 1980 ο Πανιώνιος είχε πολύ δυνατή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής τερματίζοντας συχνά στην πρώτη εξάδα της διοργάνωσης αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος. Τη δεκαετία του 1980 άρχισε η φθίνουσα πορεία του Πανιωνίου που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας δύο φορές τη δεκαετία του 1990 (1992, 1996). Από το 2000 ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε εκείνη τη δεκαετία. Σήμερα ο Πανιώνιος παραμένει στη Super League αλλά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πάνω από τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 23 ετών.

Επιτεύγματα της ομάδας του Πανιωνίου

Ο Πανιώνιος έχει αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα 53 από τα 55 χρόνια ύπαρξης της Α Εθνικής - Super League. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει ο Πανιώνιος στη Super League είναι η 2η το 1971. Το 1978 και το 1998 ο Πανιώνιος κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ υπήρξε και τέσσερις φορές φιναλίστ. Ο Πανιώνιος έχει κερδίσει μία φορά το Βαλκανικό Κύπελλο (1971) και έχει συμμετάσχει άλλες δύο φορές στη ίδια διοργάνωση. Στο Κύπελλο UEFA ο Πανιώνιος έχει αγωνιστεί πέντε φορές, έχοντας φτάσει μέχρι τη φάση των ομίλων, ενώ στο Κύπελλο Κυπελλούχων έχει αγωνιστεί δύο φορές, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά το 1999, οπότε και ηττήθηκε από τη Λάτσιο.

Τηλεοπτικές Μεταδόσεις των αγώνων του Πανιωνίου

Η NOVA έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League και συνεπώς και του Πανιωνίου έως το 2015. Οι αγώνες του Πανιωνίου για το Κύπελλο Ελλάδος θα μεταδίδονται από τα κανάλια της OTETV.

Πανιώνιος Live streaming

Η Nova μεταδίδει κάθε βδομάδα έναν αγώνα της Super League και μέσω του Web TV του novasports.gr.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις μεταδόσεις των αγώνων του Πανιωνίου στην Ελλάδα.

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.