Πόρτο

Η Ιστορία της Πόρτο

Η Πόρτο ιδρύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1893 στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας και είναι σήμερα μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Primeira Liga (οι άλλες δύο είναι η Σπόρτινγ και η Μπενφίκα) οι οποίες έχουν κερδίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα Πορτογαλίας και δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος. Τα χρώματα της ομάδας είναι άσπρο μπλε, ενώ το ψευδώνυμο των παικτών είναι "Οι δράκοι" χάρη στον δράκο που υπάρχει στο έμβλημα τη Porto. Επίσης, η έδρα της ομάδας, που εγκαινιάστηκε το 2003 ονομάζεται το Γήπεδο του Δράκου (Estadio do Dragao).

 

Τα Επιτεύγματα της Πόρτο

Η Πόρτο είναι ο πιο επιτυχημένος πορτογαλικός σύλλογος σε εθνικό επίπεδο έχοντας κερδίσει 27 Πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 16 φορές το Κύπελλο Πορτογαλίας και 20 φορές το SuperCup (Supertaca) Πορτογαλίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Πόρτο έχει κερδίσει 2 φορές το Champions League (1986-1987, 2003-2004) και δύο φορές το Europa League (2002-2003, 2010-2011). To 1987 η Porto κέρδισε το UEFA Super Cup αλλά και το Intercontinental Cup, το οποίο το ξανακέρδισε το 2004. 

Η Πόρτο είναι η μόνη ομάδα μαζί με Μπάγερν Μονάχου, που έχουν κατακτήσει δύο φορές το τετραπλό - τέσσερις διοργανώσεις σε μία σεζόν. Τη σεζόν 1987-1988 η Πόρτο κέρδισε το UEFA Super Cup, το Intercontinental, το πρωτάθλημα Πορτογαλίας και το Κύπελλο Πορτογαλίας και το 2010-2011 κέρδισε το Europa League, το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, το Κύπελλο Πορτογαλίας και το SuperCup Πορτογαλίας.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της Πόρτο

Οι αγώνες της Πόρτο για το Champions League θα μεταδίδονται από την Cosmote TV, ενώ η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα παράλληλης μετάδοσης ενός αγώνα της Τετάρτης. Για την περίοδο 2017-18 τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος Πορτογαλίας ανήκουν στην Comote TV.

Live streaming των αγώνων της Πόρτο

Επιπλέον, οι σημαντικότεροι αγώνες της Primeira Liga και του Κυπέλλου Πορτογαλίας μεταδίδονται σε Live streaming και από τους Bookmakers StoiximanSportingbet και Vistabet. Για το Champions League υπάρχει live streaming μετάδοση μόνο αν ο αγώνας μεταδίδεται live από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τηλεοπτικών και Live streaming μεταδόσεων των αγώνων της Πόρτο.

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.