Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η ιστορία της Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ιδρύθηκε στις 24 Ματρίου του 1936 και εδρεύει σε μια απ’ της μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, το Ντόνετσκ. Από τη δεκαετία του 1950 η Σαχτάρ είναι μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ από το 1990 και μετά είναι μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της ανεξάρτητης πλέον Ουκρανίας. Από τη δεκαετία του 1960 τα χρώματά της είναι πορτοκαλί με μαύρο και οι εκτός έδρας άσπρες με λίγο πορτοκαλί και μαύρο. Τα ψευδόνυμά της είναι Miners, και Moles, και αγωνίζεται στην Ντόνμπας Αρίνα των 52.000 θεσεων. Η Σαχτάρ είναι μία από τις δύο ουκρανικές ομάδες που έχουν κερδίσει μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις (άλλη είναι η Δυναμό Κιέβου). Η Σαχτάρ Ντόνετσκ δίνει δύο σημαντικά ντέρμπι. Το ντέρμπι του Ντόνετσκ κόντρα στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ και το ντέρμπι της Ουκρανίας κόντρα στην άλλη μεγάλη ομάδα της χώρας, τη Ντιναμό Κιέβου.

 

Τα επιτεύγματά της Σαχτάρ

Η Σαχτάρ ως μέλος της Σοβιετικής Ένωσης δεν είχε πάρει κάποιο πρωτάθλημα, αλλά είχε κατακτήσει τέσσερα κύπελλα και ένα σούπερ Καπ, ενώ στην Ουκρανία ως ανεξάρτητη χώρα έχει έννιά πρωταθλήματα, εννιά κύπελλα Ουκρανίας και έξι Σούπερ Καπ. Μεγάλη της ευρωπαϊκή διάκριση το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2009 και φυσικά η συμμετοχή της στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ ΚΑΠ, όπου έχασε απ’ την Μπαρτσελόνα. Στο Champions League η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει φτάσει δύο φορές μέχρι τη φάση των 16 (2012-13 και 2014-15).

Τηλεοπτικές Μεταδόσεις των αγώνων της Σαχτάρ Ντόνετσκ

Για την τρέχουσα σεζόν οι αγώνες της Ουκρανικής Premier League δεν μεταδίδονται live από κάποιο κανάλι. Όσον αφορά, όμως, στα δικαιώματα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας στο Champions League, αυτά ανήκουν στη OTETV, που θα μεταδώσει αποκλειστηκά όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, με εξαίρεση έναν αγώνα της Τετάρτης που θα μεταδίδεται παράλληλα και από την ΕΡΤ.

Σαχτάρ Live streaming

Οι bookmakers Στοίχιμαν και Bet 365 μεταδίδουν κάθε εβδομάδα επιλεγμένους αγώνες του Πρωταθλήματος Ουκρανίας και συνήθως τον αγώνα της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Επιλεγμένοι αγώνες του Κυπέλλου Ουκρανίας μεταδίδονται σε live streaming από τους bookmakers Stoiximan, Vistabet, Bet 365 και Sportingbet. Για τους αγώνες της Σαχτάρ στο Champions League υπάρχει διαθέσιμο live streaming μόνο αν ο αγώνας μεταδίδεται μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

 

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.