Σερβία BC

Η ιστορία της Εθνικής Σερβίας BC

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ της Σερβίας αποτελεί από το 2006 διάδοχο της ομάδας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (όπως ονομαζόταν η ένωση της Σερβίας με το Μαυροβούνιο από το 1992 έως το 2006). Παρόλα αυτά, η Σερβία δεν αναγνωρίζεται από τη FIBA ως διάδοχος της πρώην Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και οι επιτυχίες που είχε η εθνική ομάδα μπάσκετ της τελευταίας από το 1943 έως το 1992 δεν περιλαμβάνονται στις επιτυχίες της Σερβίας BC. Η Σερβία βρίσκεται σήμερα στην 11η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIBA και στην 7η θέση σε περιφερειακό επίπεδο.

 

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ισπανίας η Σερβία BC έχει κληρωθεί στο 1ο γκρουπ μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ιράν, τη Βραζιλία και την οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Ισπανία και θα δώσουν τους αγώνες στη Γρανάδα.

Τα επιτεύγματά της Εθνικής Σερβίας BC

Η Σερβία έχει καταφέρει να γίνει μία υπολογίσιμη δύναμη του Παγκόσμιου Μπάσκετ τα τελευταία 22 χρόνια. Στο Μουντομπάσκετ η Σερβία BC έχει κερδίσει δύο φορές το χρυσό μετάλλιο (1998, 2002) μετρώντας συνολικά 5 συμμετοχές στη διοργάνωση. Το 1996 η Εθνική Μπάσκετ της Σερβίας κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα η Σερβία είχε κερδίσει το 1ο της χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο χρυσά (1997, 2001), ένα χάλκινο το 1999 και δέκα χρόνια αργότερα το μοναδικό αργυρό μετάλλιο της ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της Εθνικής Σερβίας BC

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Mundobasket 2014 τα μοιράζονται ο ΑΝΤ1 και η OTETV. Από τα κανάλια της OTETV θα μπορείτε να δείτε τους σημαντικότερους αγώνες κάθε ημέρας, ενώ ο ΑΝΤ1 θα μεταδίδει άλλον έναν αγώνα εκτός από αυτόν της Εθνικής Ελλάδος.

Αγώνες της Σερβίας BC σε Live stream

Όλοι οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ 2014 θα μεταδίδονται σε live streaming από τους bookmakers Sportingbet, Stoiximan και Vistabet.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για τις live μεταδόσεις αγώνων της Εθνικής Σερβίας BC.

Περισσότερα...
ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LIVE STREAMS ΚΑΝΑΛΙΑ
Δεν υπάρχουν αγώνες στη συγκεκριμένη ημερομηνία.